Sähköpostin asetukset puhelimeen, Outlookiin, yms

Viimeisin päivittäjä on Niklas Lampén (October 30, 2016 10:30)

KÄYTTÄJÄTUNNUS JA SALASANA

Käyttäjätunnus ja salasana toimitetaan sähköpostipalvelun tilauksen yhteydessä.

SÄHKÖPOSTIN LÄHETTÄMINEN

Voit käyttää joko POP3 tai IMAP muotoista saapuvan postin palvelinta. POP3 noutaa postit omalle koneellesi, kun taas IMAP säilyttää postit palvelimellamme kansioissa.

Saapuvan postin palvelin: POP3

Palvelin: posti.aava.eu

Portti: 995
Suojaus: SSL tai SSL/TLS
Todennustapa: Normaali salasana

Saapuvan postin palvelin: IMAP

Palvelin: posti.aava.eu

Portti: 993
Suojaus: SSL tai SSL/TLS
Todennustapa: Normaali salasana

Jos et halua käyttää SSL-suojausta, käytä porttia 110 (POP3) tai 143 (IMAP).

Suosittelemme käyttämään suojattuja yhteyksiä aina, kun se on mahdollista!

SÄHKÖPOSTIN VASTAANOTTAMINEN

Voit käyttää näitä asetuksia niin tietokoneellasi kuin mobiililaitteissa. Näillä asetuksilla voit lähettää postia mistä päin maailmaa tahansa.

Lähtevän postin palvelin: SMTP

Palvelin: posti.aava.eu

Suojattu portti: 465
Suojaus: SSL tai SSL/TLS
Todennustapa: Normaali salasana

Lähetän postin palvelin vaatii tunnistautumisen!

Tunnistautuminen asetetaan esimerkiksi Outlook 2010:ssä seuraavasti:

Valitse sivun oikeassa alareunassa Lisää asetuksia ja täytä Internet-sähköpostin asetukset -valintaikkunassa seuraavat tiedot:

Valitse Lähtevän postin palvelin -välilehdessä Lähtevän postin palvelin (SMTP) edellyttää käyttöoikeuden tarkistusta.

Jos et halua käyttää SSL-suojausta, käytä SMTP-palvelimen porttia 25 tai 366. Monet operaattorit ovat estäneet asiakkailtaan liikenteen porttiin 25 spammin ehkäisemiseksi, käytä tällöin porttia 366 suojaamattomalle yhteydelle.

Suosittelemme aina käyttämään suojattuja yhteyksiä, kun se on mahdollista!